Așteptări

Ieri eram foarte frustrată că mă simt rău și nu reușesc să fac lucruri prin casă. Iubitul meu făcea ce mai trebuia să fac prin casă și eu mă învârteam în jurul lui ca o curcă chioară. Frustrarea mea era atât de mare încât am început să mă învinovățesc și la un moment dat el m-a mirosit și am început să discutăm. Atunci el mi-a pus ceam mai tare întrebare de când suntem noi împreună:

  • Tu știi ce așteptări am eu de la tine?
  • NU! am zis eu cumva contrariată.

Astfel el mi-a înșirat simplu și pe îndelete care erau așteptările lui de la mine. În acel moment m-am simțit atât de liberă!!!! Era prima dată când auziam de fapt ce vrea el de la mine ca parte din parteneriatul acesta. Ne-a luat doar 10 ani de căsnicie, dar “Mai bine mai târziu decât niciodată” :).

Gândindu-mă la acest lucru mi-am dat seama că nu suntem obișnuiți să spunem ce așteptări avem de la cel din față noastră mai ales când suntem într-o relație de lungă durată. Avem cumva așteptarea că știm ce să-i oferim, că doar îi oferim ce e mai bun. După mine, eu stiam clar ce rol are o femeie în casa și viața unui bărbat. Am rămas uimită să aflu că el are mult mai puține așteptări de la mine decât aveam eu. Sinceră să fiu, timp de ani de zile m-am simțit vinovată că nu reușesc să fac tot ce trebuie crezând că e de datoria mea să o fac. Acum mă simt atât de bine. Mă gândesc că dacă aș fi avut această discuție de la începutul relației poate aș fi scutit multe mustrări de conștiință și multe zile de vinovăție.

Încă o dată mi se demonstrează că atunci când ai un partener e bine să discuți cu el și termenii parteneriatului. Cred că suntem un cuplu care discută mult și cred că avem o comunicare frumoasă. În acest caz nu a fost lipsa comunicării ci pur si simplu a fost lipsa definirii regulilor jocului. Și când mă gândesc că nici nu îmi imaginam că aș avea nevoie de specificarea așteptărilor, realitatea mi-a demonstrat că această simplă informație mi-a ușurat mult viața :).

Vă las cu gânduri frumoase și vă doresc multă lumină în inimă.

Tosha.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.