Cosuletele inimii: Furia

Inima are in ea mai multe cosulete in care stau emotiile. Inimioara le iubeste pe toate si are grija ca fiecare din ele sa aiba timp cu ea. Cand o emotie o cuprinde, inima impreuna cu creierul se joaca cu emotia si o ajuta sa intre inapoi in cosulet iar surplusul sa iasa din corp. Inima este legata cu toate simturile corpului prin fire magice si comunica cu ele astfel incat stie totul ce se intampla cu Omul si cu lumea din jurul lui.

Mami a avut un incident neplacut afara si intra in casa foarte furioasa. Furia a cuprins intreaga inimioara. Din nou Inimioara da intalnire Creierului pentru o misiune spaciala. Copiii vin in fuga spre mami si vor sa povesteasca cu ea despre ce au facut astazi toata ziua. Bucuria scoate capsorul din cosuletul ei in inimioara mamei dar toata inimioara este plina de Furie, si Bucurie nu mai are nici un pic de loc. Creierul preia controlul si da comanda guritei sa spuna:

– Copii sunt foarte furioasa acum, am nevoie de 5 minute sa scot Furia din mine si dupa vin la voi si va voi imbratisa cu mare placere. Creerul este foarte fericit ca a actionat rapid si a reusit sa evite un episod de descarcare de Furie in prezenta copiilor. Acum Inimioara observa ca prin cuvintele spuse de mami, un pic de furie a fost eliberata si in Inima s-a facut un pic de loc. Asa ca o cheama pe Bucurie sa iasa din cosulet. Creierul vede bucuria si intelege ca e momentul sa o culce pe Furie in cosuletul ei. Dar Furie inca este prea mare. Asa ca, Creierul da comanda corpului: mainile se ridica in sus si se intind cat pot ele de tare. Acum comanda este data mainilor sa se duca in jos si spatele se lasa si el in jos si mami simte o relaxare a corpului. Rand pe rand Creierul da comenzi partilor corpului sa se intinda si asa la fiecare intindere Furia iese cate un pic din corp. Acum Furia este mica, are dimensiunea ei naturala. Cosuletul ei ii duce dorul si Inimioara o conduce cu drag in cosulet.

Inca o data Inimioara si Creierul au salvat situatia!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.