La multi ani 2018

Se spune că ce faci în prima zi dintr-un an așa vei petrece tot anul. De când ma știu am fost atenta la aceasta zi și am făcut acele lucruri care îmi plac, astfel încât să fiu sigura ca tot anul o sa mi-l petrec așa cum vreau eu.

Desigur că prima zi de obicei o începi cum vrei și o termini cum vrea ea :). Astfel că anul acesta am fost foarte hotărâtă să fac toate acele lucruri care mi le doresc să le fac în acest an.

Anul nou l-am întâlnit cu prietenii noștri și a fost de vis. Copiii au stat afara și s-au uitat la artificii și noi am ciocnit, ne-am urat toate cele bune. A fost un început frumos. Apoi vreo jumătate de ora am urmărit artificiile. În acel moment mi-am dat seama că avem cea mai minunată poziționare în spațiu al casei, din toate cele 4 parți, pe rând, am văzut artificiile. Curtea noastră era chiar în mijlocul acțiunii :). Deci, începutul de an l-am petrecut cu copiii, părinții și prietenii, lucru care a fost o încântare pentru mine. Am eu o fixație, cât este posibil să fiu cu copiii de revelion să o fac, așa că anul acesta s-a împlinit dorința mea.

După ce am lăsat copiii la bunici, ne-am urcat în mașina și am traversat Timișoara ca să ajungem la alt chef, unde erau ceilalți prieteni ai noștri. Am ajuns, și aici am mai bifat unul din lucrurile pe care mi le plac foarte mult – DANSUL. A fost o experiență cel putin interesantă. Am avut ocazia să mă pliez pe situații în care nu am fost de multă vreme și să mă întreb ce mai am de învățat din ele. Deci am avut și momente din care am putut să învăț :).  Am socializat și dansat și pe la 6 dimineața am ajuns și noi în pat. De dormit nu am dormit foarte mult, lucru pe care l-aș dori să-l fac diferit în 2018. Intenționez să dorm eficient în acest an.

Când ne-am trezit, am mâncat și am decis că această zi să o dedicăm nouă, cuplului și așa am și făcut. Am fost la o plimbare lungă și apoi ne-am uitat la un film. Seara am avut ocazia să povestesc un pic cu mama soacră și să petrec timp în pași de dans cu copiii.

A fost cum mi-am dorit? NU! A fost frumos? DA! Încă o dată mi se adeverește că viața bate filmul și ca atunci când te distrezi, savurezi și faci ce poți mai bine din ceea ce primești – LUCRURILE SUNT MAI FRUMOASE DECÂT IȚI IMAGINEZI.

Ce am învățat din această experiență? Am învățat să fiu mai toleranta cu mine. Să îmi trasez niște idei doar și să mă las dus de val. Am învățat că atunci când ai încredere ca lucrurile vor fi bine, atunci primești mai mult decât iți dorești. Am vrut să mai fac câteva lucruri? DA. M-am panicat că dacă nu le fac în prima zi, nu le voi face în an nou – DA. DAR!!!! Poate că acele lucruri pe care mi le doresc eu în prima zi din an, nu sunt chiar acele lucruri pe care să le fac cu adevarat în acel an. Poate că ceea ce eu cred că îmi doresc să fac, nu sunt chiar acele lucruri care sunt prioritare pentru mine. Când am tras linie, tot ce am făcut în prima zi din an a fost să comunic: să comunic cu iubitul, să comunic cu soacra, să comunic cu copiii. O fi acest lucru cel mai important pentru mine anul acesta? Poate :).

Asa că acum, a doua zi din an, am făcut ce aș fi vrut să fac în prima zi. Am făcut acele lucruri care credeam că sunt importante pentru mine în acest an. Și stau și mă gândesc acum: chiar dacă câte-odată vreau să fac unele lucruri la un moment dat și nu reușesc să le fac exact atunci – oricând exista o altă zi, o alta dată, nimic nu se oprește când trece momentul, tot timpul va exista și un alt moment. Învăț că momentele le fac eu și doar de mine depinde ce pot eu să fac din acele momente care ma surprind. Eu aleg cum să ma bucur de ele.

Intenționez să folosesc fiecare moment din acest an în folosul meu. Să ma ajut de momentele neașteptate să creez din ele ceva magic și să mă bazez pe comunicare astfel încât la sfârșitul anului 2018 să concluzionez că acesta a fost cel mai bun an din viața mea de până acum!

LA MULTI ANI 2018!!!

Cu drag,

Tosha.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.