Povestea noastra a lui Mos Nicolae

Cu siguranta si voi v-ati intalnit cu intrebarea cine este Mos Nicolae ? As vrea sa va impartasesc traditia noastra de Mos Nicolae si povestea pe care i-am zis-o eu fetitei mele.

Mos Nicolae este un fost preot care le dadea copiilor dulciuri. Cand Mos Nicolae a plecat din lumea noastra de pe pamant oamenii au hotarat sa tina obiceiul de a da copiilor dulciuri si asa au hotarat ca in dimineata de 6 decembrie sa le dea copiilor lor dulciuri si fructe. Dar Mos Nicolae li-a zis oamenilor ca noaptea de 5 pe 6 decembrie este unica noapte in care el poate veni pe pamant si in schimbul listelor cu fapte bune pune dulciuri pentru copii. Asa cum nu are foarte mult timp sa stea cu fiecare copil sa asculte despre lucrurile frumoase care a facut in timpul anului, el vine noaptea cand doarme copilul. El va cauta un ciorap, o ghetuta sau un loc special unde copilul si-a pus lista cu faptele bune si in loc va pune dulciurile. Asa va face schimb de dulciuri pe fapte bune. Daca nu gaseste lista atunci ii lasa o nuielusa copilului.

Dar unii oameni nu erau siguri ca Mos Nicolae poate sa ajunga la toti copii din lume asa ca s-au hotarat sa le cumpere si ei copiilor dulciuri. Astfel de multe ori putem auzi ca oamenii ne dau dulciuri din partea lui Mos Nicolae dar noi stim ca Mos Nicolae vine acasa la copil unde si-a pus el lista cu fapte bune si ii da in loc dulciuri.

Asta e povestea noastra, voi ce poveste aveti.

Cu mult drag, Antonina

Bookmark the permalink.

Comments are closed