Educatie relationala

De curand am fost intrebata de ce “educatie relationala”. V-am obisnuit cu TOSHADOR ca si scoala a parintilor, dar noi suntem mai mult de atat. TOSHADOR a inceput ca un loc in care parintii sunt sprijiniti neconditionat. In timp am evoluat si am inteles ca pentru a fi un parinte suficient de bun este nevoie de 3 elemente:

  1. O relatie frumoasa cu copilul tau. Rabdarea si intelegerea nu vin o data cu sarcina insa aceste doua calitati le inveti pe parcurs. Cu intelepciune si iubire neconditionata ajungi la rezultatul dorit.
  2. Familia este cel mai frumos mod de a creste un copil. Aici intervine partenerul si relatia cu EL. Si fara un partener, un copil se poate dezvolta frumos dar sa recunoastem ca familia este cel mai propice mediu in care poti oferi copilului siguranta si stabilitate. Atunci cand cei doi parteneri relationeaza bine si atmosfera din familie este una relaxanta.
  3. Al treilea, si cel mai important element, este relatia cu tine insuti. Spun cel mai important, fiindca daca esti impacat cu tine poti avea o relatie frumoasa si cu oamenii din jurul tau, fie el partenerul de viata, fie el copilul tau.

Astfel fiecare din cele 3 elemente se bazeaza pe RELATIE si de aceea putem spune ca TOSHADOR e sinonim cu relatie.

Atunci cand aceste 3 nevoi:

  • RELATIA cu tine
  • RELATIA cu partenerul
  • RELATIA parinte – copil

sunt satisfacute, simti ca prinzi aripi si totul devine posibil.

Cu mult drag, Antonina

Comments are closed