Reguli pentru a ramane cu mintea intreaga: #1

Regula numarul 1: Fii relaxat

   Dupa prima sarcina am simtit cel mai bine ce inseamna aceasta regula pentru mine si mai ales pentru copil. Pana atunci aveam foarte bine definite prioritatile (asa cum erau ele, erau bine inradacinate). Pe primul loc venea imaginea casei si a “gospodinei” si anume eram perfectionista nu numai in cum arata casa dar si in restul lucrurilor posibile. Daca ma apucam de spalat vase era foarte important sa le spal pe toate sau daca ma apucam de curatenie trebuia sa fie facuta cap-coada. Dupa aparitia fetitei am inteles ca in viata aceasta lucrurile vin si pleaca dar copilul meu tine minte ce fac eu cu el nu ce este in jurul lui. Din pacate am suparat-o pe mami cand i-am zis ca eu nu tin minte ce mancare facea ea sau cat de curat era in casa, ci tin minte momentele in care dansam in bucatarie pe muzica ce suna de la casetofonul vechi.

   Sa revenim deci, un paprinte relaxat este un parinte pe care nu-l dorim cu totii. Ce conteaza cat de curat este copilul sau cat de ordonat isi pune el lucrusoarele daca le aranjeaza si nu sunt imprastiate. Goana dupa a fi a fi cel mai bun nu-l va face pe copilul nostru sa fie mai fericit, ci doar sa fie intr-o perpetue cautare dupa aprobarea noastra. Iar atunci cand se loveste, invata sa fie mai atent si incurajarea nostra ii va da doar mai multa putere si independenta.

   In concluzie, un parinte relaxat va fi un parinte MAI bun. Nu zic BUN, fiindca este un concept atat de vag!

   Si ca sa citez si din carte:

Cu atat mai bine daca reusiti ca la sfarsitul zilei sa va puneti picioarele pe masa si cu un pahar de vin sau gin tonic in mana sa va spuneti veseli unul altuia: `Ce naiba…sunt toti in viata, asa ca pare ca ceva tot am facut bine`

Cu mult drag, Antonina

P.S. Din seria “Cele 100 de reguli ale educarii copilului ” de Rishard Templar

Bookmark the permalink.

Comments are closed