Reguli pentru a ramane cu mintea intreaga: #3

Regula numarul 3: Constientizeaza lucrurile la care esti bun

In timp ce citeam titlul din carte, in minte incepu sa se infiripe o idee despre ce vreau sa scriu dar mare mi-a fost surprinderea cand am inteles ca autorul vroia sa puna accent pe cu totul altceva. Continuind sa citesc capitolul imi dadeam seama ca imi este foarte greu sa scriu ceva pe aceasta tema, ne stiind ce as putea zice. Autorul a vrut sa puna accent pe calitatile noastre ca om, ce putem face noi si ce ne face noua placere. Gandindu-ma la ce exemple sa va dau am ramas blocata, fara idei, iar aceasta m-a ajutat sa realizez ce pot sa-i ofer eu copilului meu.

De multe ori ne uitam in curtea vecinului si vedem ce frumos se joaca el cu copilul, ce jocuri inventive gaseste si cat de mult se distreaza amandoi. In alta zi ne intalnim cu o prietena si observam cu cata lejeritate reuseste ea sa se imparta intre servici si familie, cum face slalom printre intalniri si dus copilul la activitati extrascolare. In sufletul meu, nu de putine ori, a aparut acea farama de regret: “Oare eu de ce nu pot face ca ei?” Dar imi amintesc acum, scriind acest articol, cu cata mandrie a spus fetita mea la un atelier de arta, la care am dus-o saptamana trecuta, ca mamica ei este “pictatoare” pe panza. Imi place sa creez iar fetitei mele ii vin in minte printre cele mai ingenioase idei de felicitari (acum suntem la faza de facut felicitari pentru orice si oricine). Povestile pe care le compun doar pentru ea sunt la fel de bune ca si mersul cu bicicleta iar sesiunile noatre de improvizat scot la iveala ce e mai bun din amandoua.

Ca sa concluzionam, fiecare om are atuurile lui. Niciodata nu vom reusi sa facem totul ca la carte dar in fond nici nu asta este ideea. Faceti cu copii vostri ceea ce va place voua cel mai mult si asta se va simti in rezultate, iar lucrurile pe care ati vrea sa le faca copilul dumneavoastra dar nu va fac placere, lasati-le bunicilor, unui prieten de familie sau chiar activitatilor extrascolare.

Si ca sa citam si din carte “ Parintii buni nu renunta la toate celelalte, dar pun accent pe calitatile lor“.

Cu drag, Antonina

P.S. Din seria “Cele 100 de reguli ale educarii copilului”, de Richard Templar

Bookmark the permalink.

Comments are closed