Somnul

Era trecut de ora zece, iar Ionel nu avea somn si se fataia in pat. Mama ii spuse povestea de seara si tati il saruta pe frunte. Mos Ene se lasa asteptat iar parintii incepeau sa-si piarda rabdarea. Dintr-o data din camera lui Ionel nu se mai auzi nimic, iar cand au intrat, copilul dormea dus.

– Ei nu te vad, spuse Zana Cea Buna.

– Nu ma vad?! intreba Ionel foarte mirat.

– Cand adormi, sufletul tau merge in lumea viselor iar trupul tau se conecteaza la energie, ii spuse Zana cu o caldura in glas.

– La energie? Ionel se uita foarte nedumirit la Zana Cea Buna.

– Hai sa-ti arat.

Amandoi au plecat prin usa camerei spre sufragerie. Zana Cea Buna cauta un exemplu bun pentru ai putea face demonstratia. Dintr-o data, zari intr-un colt, pe o margine de masa, un telefon conectat la priza.

– Uite, vezi telefonul acela? asa se intampla si cu corpul nostru, dar isi dadu seama dupa fata copilului ca nu are habar despre ce vorbeste. Atunci a hotarat sa faca un lucru pe care nu-l facuse cu nici un copil, sa-l duca la sursa si sa-i arate ce se intampla de fapt cand se culca un om.

Au urcat scarile si erau iarasi in camera copilului.

– Uita-te cu atentie la corpul tau, spuse ea.

Ionel arunca o privire, iar ne vazand nimic interesant plictiseala isi facu aparitia.

– Sunt eu, cu ochii inchisi, ce ar trebui sa vad?

– Ce vezi in jurul tau?

– Plapuma, spuse el sarcastic.

Dar uitandu-se in continuare observa ca era ceva diferit la corpul lui. Vazu ceva neobisnuit, de parca cineva facu cu creta un jurul lui. Oare ce e? se intreba, dar nu avu curaj sa intrebe. Incepu sa studieze mai atent acel contur si vazu ca pe unele portiuni conturul se rupea. Curiozitatea lui ajunsese la maxim si puse intrebarea:

– Ce este acest contul?

– Este hainuta ta fermecata, a raspuns Zana Cea Buna.

Mama ii spunea zilnic de hainuta fermecata si de lumea viselor insa el credea ca sunt doar niste povesti. Acum vedea cu ochii sai ca mama stia cel mai bine cum e corpul lui. Oare toate povestile pe care i le spune mama sunt adevarate?

– Vezi tu, Ioanel, in timpul zilei, hainuta fermecata intalneste tot felul de murdarii si se murdareste. Pe hainele corpului nostru se fac pete iar pe hainuta fermecata se fac mici gaurele. Asa se explica de ce seara se mai intampla se ne doara un cot sau spatele, daca ne-am lovit in timpul zilei.

– Loviturile sunt murdarii? se mira Ionel.

– Tot ce ne face sa simtim o emotie mai putin placuta este murdarie pentru hainuta noastra hermecata chiar si daca aceasta este o lovitura cu mingea.

– Aha. Ionel incepea sa fie din ce in ce mai fascinat. Oare ce ii va mai arata Zana Cea Buna?

– Acum e timpul sa mergem la sursa sa vezi cum ne conectam la energie.

– Super. Ionel nu intelegea ce vrea sa zica Zana Cea Buna dar tot ce a vazut pana atunci a fost atat de interesant incat nu putea rata o astfel de aventura.

Intr-un moment se vazu inconjurat de alb, era ca un autobuz, iar in mijloc era un curcubeu. Culorile erau peste tot si Ionel se simtea din ce in ce mai fericit. Era o senzatie foarte placuta si calda si ii amintea de diminetile in care se trezea foarte odihnit. Se uita imprejur sa observe tot mai multe. La inceput avea impresia ca e o mare de culori ce era pretutindeni dar apoi vazu ordinea culorilor. Erau aranjate frumos si simtea ca ceva trece prin ele. Nu vedea dar simtea ceva. Era ca si o boare de vand lina, care te face sa te simti atat de bine intr-o zi insorita, dar nu poti sa pui mana pe ea si nici sa o vezi. Se uita in continuare sa vada unde se duc aceste culori si ajunse la o mare de culoare de unde ieseau multe multe culori. Se amuza ca semana cu un pamatuf cu multe fire de ata.

– Ce este aceasta? intreba el amuzat.

– Aceasta este sursa. O poti numi priza, daca vrei. Aici corpurile noastre se leaga, cand adorm, sa isi ia energie.

– La fel ca si telefonul, cand i se termina bateria! exclama Ionel entuziasmat ca in sfarsit a inteles de ce Zana ii arata-se telefonul mamei de pe masa.

– Da, asa este. Acum ne putem intoarce.

– Dar vrea sa mai stau.

Cat ai clipi erau deja in camera lui. De data aceasta, hainutei fermecate ii lipseau unele pete si parca i se paru mai stralucitoare.

– Atunci cand dormim, hainuta noastra se curata. Energia este pentru ea ca si apa din masina de spalat. Cu cat dormi mai mult cu atat hainuta este mai curata, iar cand corpul tau s-a incarcat si hainuta e curata, te trezesti.

Dar Zana Cea Buna vorbea de una singura. Ionel se grabi sa ajunga in lumea viselor. Daca treaba cu hainuta fermecata era adevarata cu siguranta si lumea viselor era, si nu vroia sa piarda o distractie in lumea viselor.

Cu mult drag, Antonina

Bookmark the permalink.

Comments are closed